Brk301 » Specials » Borstvergroting
Brk301: Informatie van A tot Z

Voorbereiding, behandeling en herstel bij borstvergroting

Voorbereiding, behandeling en herstel bij borstvergroting Elke vrouw wil wel mooie borsten, maar soms krijg je van de natuur niet wat je graag had gewild. Heb jij kleine borsten, ongelijke borsten of een borstamputatie ondergaan en wil je mooie, grote borsten waar je trots op kunt zijn? Dan is een borstvergroting de oplossing om de boezem te krijgen die je graag wilt. Maar wat is een borstvergroting nou eigenlijk en waar moet je allemaal rekening mee houden voordat je de beslissing maakt om deze invasieve ingreep te laten uitvoeren? Verdiep je in de voorbereiding, behandeling en het herstel om een goede keuze te kunnen maken.

Wat is een borstvergroting?

Een borstvergroting is - zoals de naam eigenlijk al verklapt - een manier om je borsten te vergroten. Een chirurg voert een invasieve operatie uit en brengt borstimplantaten van siliconen of met een zoutwateroplossing in. Ook kun je je borsten laten vergroten met je eigen vet. Bij deze ingreep worden de borsten vaak één of enkele cupmaten vergroot. Een deel van de patiënten wil namelijk een natuurlijk resultaat behouden. De ingreep wordt echter ook gebruikt om de borsten vele cupmaten te vergroten en onnatuurlijk grote borsten te krijgen.

Waarom wordt een borstvergroting uitgevoerd?

Meestal laten vrouwen een borstvergroting uitvoeren, omdat ze hun eigen borsten te klein vinden. Ze zijn hier niet tevreden mee en voelen zich minder vrouwelijk. Je borsten laten vergroten is dan een goede oplossing voor het probleem. Een andere reden om een borstvergroting te laten uitvoeren is een borstamputatie. Vrouwen met kanker laten hun borst bijvoorbeeld amputeren om de kanker te bestrijden en laten deze borst vervolgens vergroten of reconstrueren om weer twee borsten te hebben. Daarnaast zijn er nog mensen die twee ongelijke borsten hebben. Geen enkel paar borsten is 100% symmetrisch, maar als het verschil meer dan een cupmaat is, dan kan het fijn zijn om de kleinere borst te laten vergroten.

Voorbereiding en herstel: waar moet je rekening mee houden?

Omdat het een chirurgische ingreep is, moet je je goed voorbereiden op de borstvergroting. Hou er ook rekening mee dat het herstel enkele weken tot enkele maanden in beslag zal nemen. Bovendien is er altijd een kleine kans op complicaties en is het mogelijk dat het resultaat niet helemaal is zoals je had verwacht. Je kunt je borsten dan opnieuw laten behandelen, maar de behandeling is niet goedkoop - je betaalt er al gauw zo'n 5.000,- voor - en je zorgverzekeraar vergoedt de ingreep meestal niet. Denk er daarom niet te licht over en overweeg de voor- en nadelen goed voordat je naar een kliniek of ziekenhuis stapt.

Waar kun je je borsten laten vergroten?

In Nederland zijn vele klinieken en ziekenhuizen die borstvergrotingen uitvoeren. De meeste klinieken zullen de behandeling veilig uitvoeren, maar je wilt natuurlijk niet terechtkomen bij een instelling waar je geopereerd wordt door een niet-gekwalificeerde arts of waar ze het niet zo nauw nemen met jouw veiligheid. Informeer daarom vooral altijd goed naar het beleid van de kliniek en de ervaring en kunde van de chirurg. Vraag een intakegesprek aan en laat je borsten pas vergroten als jij er een goed gevoel bij hebt.

De behandeling

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om je borsten te vergroten. Afhankelijk van je wensen, borsten en lichaamsbouw plaatst de chirurg borstprotheses voor of achter je borstspieren of gebruikt hij zelfs lichaamseigen vet om je boezem een maatje groter te maken. Ook de locatie van het litteken kan verschillen. Lees hier meer over op de pagina over de verschillende behandelmethodes bij een borstvergroting.
Voorbereiding borstvergroting: bereid je voor op de operatie

Voorbereiding borstvergroting: bereid je voor op de operatie

Hoe bereid je je voor op een borstvergroting en wanneer begin je met de voorbereiding? Enkele maanden voordat je je borsten laat vergroten begin je eigenlijk al met de voorbereidingen door een gesprek…
Verschillende behandelmethodes borstvergroting

Verschillende behandelmethodes borstvergroting

Bij een borstvergroting brengt een plastisch chirurg borstimplantaten in om het volume van de borsten te vergroten. Ook kun je ervoor kiezen om je borsten te laten vergroten met je eigen vet. Dit heet…
Lipofilling: borstvergroting met eigen vet

Lipofilling: borstvergroting met eigen vet

De borstvergroting is een van de populairste cosmetische ingrepen. Elk jaar laten meer dan 9.000 vrouwen in Nederland hun borsten een of meerdere cupmaten vergroten. Vroeger gebeurde dit vooral met im…
Gepubliceerd door Brk301 op 21-08-2018, laatst gewijzigd op 11-09-2018. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Sasint, Pixabay
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Borstvergroting
Schrijf mee!